Vogue publiceert dan toch cover met ‘juiste’ foto van Kamala Harris

 

 ©  Instagram/ Vogue

Vogue kwam in een storm van kritiek terecht, omdat de coverfoto van Kamala Harris niet door het team van de vicepresident goedgekeurd was en daarenboven helemaal niet gesmaakt werd door het grote publiek. Hoewel hoofdredacteur Anna Wintour eerst nog de bekritiseerde cover verdedigde, heeft het modeblad nu toch beslist om een ‘speciale’ editie uit te brengen met de juiste foto.

VVA

“Naar aanleiding van dit historische moment zullen we een gelimiteerd aantal van de speciale editie #InaugurationDay publiceren, met onze vicepresident Kamala Harris op de cover”. Zo kondigt Vogue op Instagram aan dat er een ‘speciale’ editie van hun januarinummer uitkomt, met een andere coverfoto dan de fel bekritiseerde coverfoto van Kamala Harris.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de ‘nieuwe’ coverfoto staat de vicepresident plechtig afgebeeld met gekruiste armen in een poederblauw pak. Deze foto zou oorspronkelijk ook door het team van Kamala Harris geselecteerd zijn als coverfoto, maar bij publicatie van het januarinummer bleek het modeblad toch voor een andere foto te hebben gekozen. Ook het grote publiek kon de foto helemaal niet smaken. Die vond de foto te onprofessioneel, te slordig, een vicepresident onwaardig ...

LEES OOK. Anna Wintour verdedigt bekritiseerde ‘Vogue’-cover van Kamala Harris

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK