Heeft Cristiano Ronaldo nu de meeste goals ooit gescoord of niet? “We hebben het een en ander eens onderzocht”

Cristiano Ronaldo scoorde woensdagavond het 760ste doelpunt uit zijn roemrijke carrière. Daarmee werd hij de topscorer aller tijden in het voetbal. Of niet?

LEES OOK. Oorlogje in voetballand (2): na illuster record van Messi worden nu ook straffe cijfers van Ronaldo aangevallen

De tweets, Instagramberichten, Facebookposts en video’s vlogen ons om de oren toen de Portugees de 1-0 op het bord knalde in de strijd om de Italiaanse supercup tussen Juventus en Napoli. Ook de Serie A zelf deed mee en riep Ronaldo uit tot de nieuwe topschutter van het voetbal.

De top vijf:

1. Cristiano Ronaldo - 760

2. Josef Bican - 759

3. Pelé - 757

4. Romario - 743

5. Lionel Messi - 719

Maar niet iedereen is het hiermee eens. De Tsjechische voetbalbond kwam een dag later met een statement naar buiten dat niet Ronaldo maar nog altijd Josef Bican (die tussen 1931 en 1955 speelde voor oner andere Slavia Praag en Tsjechoslowakije) de meeste doelpunten ooit scoorde. Namelijk 821 en niet 759, zoals woensdag zowat overal werd gesteld. Er werd zelfs een hele video aan gewijd.

“Het is een ingewikkelde zaak”, klinkt het. “We hebben daarom naar het officiële aantal doelpunten van Josef Bican gezocht. Daarbij hebben we onder andere vastgesteld dat zijn doelpunt in 1952 in de Tsjechische tweede klasse bij Hradec Kralove vergeten worden. We hebben vervolgens alles nog eens dubbel gecheckt en komen uit bij een totaal van 821 doelpunten.”

Dus… nog 61 te gaan voor CR7?

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN