Movistar trekt met Ivan Garcia Cortina als kopman naar de kasseikoersen: “Deze wedstrijden winnen wereldwijd aan interesse”

Foto: AFP

Er waait een nieuwe wind door Movistar, dat zich beetje bij beetje aan het ontpoppen is tot een project dat voor alle terreinen kopmannen heeft. Vroeger was er Alejandro Valverde en de rest. El Imbatido deed ongeveer alles, maar intussen is de Murciaan de veertig voorbij. “Na een moeilijk 2020 begin ik eraan alsof dit mijn allerlaatste seizoen is. Maar ik wil er wel nog iets van maken”, aldus de vader van vier. De ex-wereldkampioen heeft de Ardennenklassiekers, de Spelen en de Vuelta met stip aangeduid.

Voor de kasseiklassiekers werd Ivan Garcia Cortina aangetrokken. De 25-jarige Spanjaard reed nog in de jeugdploeg van Patrick Lefevere, Klein Constantia. Vier jaar geleden debuteerde hij bij Bahrain-Merida. Movistar-baas Eusebio Unzué wil Cortina nu uitspelen in de Vlaamse voorjaarsklassiekers. “Het is niet meteen onze natuurlijke biotoop, maar anderzijds winnen deze koersen wereldwijd aan interesse. Voor 2020 trokken we al enkele jongeren aan (waaronder de Zwitser met Belgische roots Johan Jacobs, nvdr.) die Ivan goed kunnen omringen.”

Marc Soler wordt de kopman voor de Giro, al gaf hij nog niet meteen blijk van regelmaat in dat soort werk. Superman Miguel Ángel López (nog in Colombia en besmet met Covid-19) en Enric Mas zijn de kopmannen voor de Tour en de Vuelta. Naast een vrouwenploeg wil Movistar dit seizoen ook een team e-sporters voorstellen: vijf vrouwen en vijf mannen die op het onlineplatform Zwift koersen onder dezelfde kleuren.

Door hc
AANGERADEN