Wat is er gebeurd met ‘The Notorious’? Conor McGregor blijft opvallend rustig bij ‘stare down’ voor miljoenengevecht

Bron © De Telegraaf

Foto: REUTERS

In aanloop naar de comeback van Conor McGregor in de UFC was er donderdag een persconferentie. Normaal gesproken vuurwerk voor de aanwezigen, maar ‘The Notorious’ hield zich opvallend rustig in aanloop naar zijn gevecht met Dustin Poirier van komende zondag.

Sterker nog, McGregor sprak vol respect over zijn Amerikaanse opponent. “Ik ben, net als iedereen binnen de UFC, erg onder de indruk geraakt van de prestaties van Poirier. Ik vind het een enorme eer om het podium met hem te mogen delen. Ik heb de kwaliteiten in huis om ook dit keer snel toe te slaan, maar eigenlijk hoop ik op een goed en lang gevecht. Ik hoop dat Dustin het op kan brengen en dat we het publiek kunnen vermaken.”

Incidenten

De laatste jaren komt McGregor vooral negatief in het nieuws, met meerdere incidenten buiten de ring. Daar wil hij verandering in brengen. “Dit gevecht moet een van de hoogtepunten uit mijn carrière worden. Al het geld en alle prijzen komen en gaan, maar het gaat om het maken van hoogtepunten en daarom ben ik hier.”

Ook Poirier deed niet aan trash talk. “Ik weet wat een overwinning op McGregor in de vechtsport betekent”, aldus de Amerikaan.

De 32-jarige McGregor en de één jaar jongere Poirier stonden in september 2014 al eens tegenover elkaar. McGregor won destijds na KO. Hij sloeg Poirier in de eerste ronde naar de grond. Het was destijds de vierde overwinning in de UFC op een rij voor ‘The Notorious’, die vervolgens in zijn zevende partij de vedergewichttitel overnam van kampioen José Aldo, die hij na 13 seconden knock-out sloeg.

Inmiddels is zowel McGregor als Poirier overgestapt naar de lichtgewichtklasse, een divisie boven het vedergewicht. Voor de Ier is er zo’n 4 miljoen euro plus een deel van de ‘pay-per-view’-inkomsten. De Amerikaan moet het stellen met iets meer dan 800.000 euro.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN