Test-Aankoop waarschuwt voor valse solden: smartphones, tv en keukenrobot zijn geen koopjes

Foto: Hollandse Hoogte / Jordi Huisman

Een op het eerste gezicht interessante promotie, blijkt niet altijd de beste deal te zijn. Dat zegt consumentenorganisatie Test-Aankoop, die waarschuwt voor “valse solden” op onder meer smartphones, televisies en keukentoestellen.

Test-Aankoop selecteerde recent nog enkele smartphones die in “promotie” stonden maar eigenlijk geen koopje bleken te zijn. Nu vult de consumentenorganisatie die lijst nog aan met andere zogenaamde koopjes, die uiteindelijk minder interessant zijn dan beweerd wordt.

LEES OOK. Test Aankoop waarschuwt voor kat in de zak tijdens solden: “Val niet voor deze smartphone-’koopjes’”

Het gaat onder meer om een Samsung-televisie, model QE43Q60TASXXN. Het tv-toestel is bij Fnac te koop aan de promoprijs van 699 euro. Maar bij bijvoorbeeld Electro Dépôt staat hetzelfde toestel aan 549 euro te koop. Ook een keukenrobot van Philips, de HR7530/00 Viva Collection, staat bij Bol.com en MediaMarkt te koop aan de promotieprijs van 105 euro. Volgens Test-Aankoop was het product nochtans goedkoper tijdens Black Friday.

Test-Aankoop waarschuwt voor valse solden: smartphones, tv en keukenrobot zijn geen koopjes

Toch interessant

De prijsjagers van Test-Aankoop vonden wel enkele producten die wel degelijk goede promoties blijken te zijn. Zo is de droogkast WHIRLPOOL FTBE M11 8X2 momenteel voor 50 euro goedkoper (449 euro in plaats van 499 euro) te verkrijgen bij MediaMarkt. Ook de wasmachine Zanussi ZR7421WF blijkt een interessante deal: je vindt de machine voor 299 euro, wat goedkoper is dan tijdens Black Friday (324 euro).

AANGERADEN