Divock Origi mag nog eens starten, maar wringt niet te missen kans de nek om: einde van historische reeks Liverpool is een feit

Foto: AFP

Liverpool heeft donderdag een inhaalwedstrijd van de 18e speeldag in de Premier League met 0-1 verloren van het bescheiden Burnley. Voor de Liverpudlians was het de eerste thuisnederlaag in de competitie sinds april 2017, toen kwam Crystal Palace met 1-2 winnen op Anfield. Sindsdien waren ze in de Premier League in eigen huis 68 wedstrijden ongeslagen.

Rode Duivel Divock Origi mocht nog eens in de basis starten en schoot een mooie kans op de lat. In de 57e minuut werd hij gewisseld voor Mo Salah. Liverpool kreeg echter in de 83e minuut nog een penalty tegen, die werd omgezet door Ashley Barnes.

Klopp en Burnley-trainer Sean Dyce zorgden tijdens de rust overigens voor opmerkelijke beelden door wel heel ostentatief met elkaar in de clinch te gaan.

Met 34 punten blijft Liverpool vierde in de stand, en laat het de kans liggen om dichter te komen bij de top drie met Leicester, Manchester City en leider Manchester United. Burnley blijft zestiende, net boven de degradatieplaatsen.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN