Véronique De Kock verzweeg haar miskramen: “Glimlach opzetten op podium en dan huilen in de auto”

 

 ©  VTM 2

In ‘Missie Callcenter’ op VTM2 kreeg Véronique De Kock donderdagavond een vrouw aan de lijn die het wilde hebben over haar dochtertje dat ze na 21 weken zwangerschap verloor. “Je hebt een specialist aan de lijn. Ik heb er ook gehad, misvallen”, antwoordde De Kock, die tot tranen werd bewogen. Ze vertelde hoe ze zelf een vrolijke façade optrok tijdens evenementen, terwijl ze ervoor en erna huilde in de auto.

adbBron: VTM 2

“Heel veel vrouwen hebben dat al meegemaakt, maar dat wordt nog altijd wel wat vergezwegen”, verklaarde De Kock na het emotionele telefoongesprek. “Ik heb daar zelf ook over gezwegen; daar hangt nog heel veel taboe rond. Tot ik dat in mijn naaste omgeving, bij mijn vrienden, eens ter sprake bracht. En ineens was dat van: ‘Ja, ik heb dat ook meegemaakt, ja ik heb dat ook gehad, ja ik heb er ook al twee gehad.’ Maar iedereen verwerkt dat blijkbaar ‘in kluis’ tussen zijn eigen vier muren, in zijn eigen gezinnetje. Ik ook, ik geef het toe.”

“Iedereen krijgt te maken met een overlijden, een tegenslag, verdriet, wat dan ook, maar wij hebben natuurlijk het nadeel dat wij een publiek figuur zijn”, zei De Kock. “En als je geboekt wordt voor een evenement, hebben die er geen boodschap aan dat jij weet ik veel wat heb meegemaakt. En dat zit je te huilen op weg ernaar toe, je doet je ding met een smile op het podium en daarna zit je weer in de auto te huilen.”

“Dat is zo. Je doet even je show, met je masker. Dat hoort erbij, dat kun je niet maken anders, dus dat heb ik wel moeten leren. Dat heb ik écht moeten leren: Komaan, Véro, ge kunt da, go for it. En dan liefst niet met te veel mensen babbelen backstage, brr. Gewoon je even afzonderen.”

Lees ook