LeBron James leidt LA Lakers met seizoensrecord naar achtste uitzege op een rij

Foto: USA TODAY Sports

LeBron James heeft Los Angeles Lakers in de NBA de achtste zege op rij in een uitwedstrijd bezorgd. In het met 113-106 gewonnen duel met Milwaukee Bucks was James goed voor 34 punten, 6 rebounds en 8 assists. Het is de eerste keer dit seizoen dat hij meer dan dertig punten scoort.

De Lakers leiden de Western Conference met 12 op 16. Ze hopen weer een nieuwe zegereeks neer te zetten na het nipte 115-113-verlies in eigen huis tegen Golden State Warriors. “Het was onze motivatie om niet twee keer op een rij te verliezen. Daarin zijn we geslaagd”, zei Anthony Davis.

LA Lakers begon het laatste kwart met een voorsprong van vijf punten (86-81), maar de bonus werd snel uitgebreid tot elf punten. Met nog drie minuten te gaan hadden de Bucks, via onder meer Giannis “The Greek Freak” Antetokounmpo (25 punten, 12 rebounds, 3 assists), de achterstand verkleind tot twee (98-96), maar James en Alex Caruso stuwden de Lakers met bommen naar de winst. Ook Kentavious Caldwell Pope had met 23 punten, waaronder 7 driepunters, een flink aandeel in de winst.

Utah Jazz boekt al de zevende opeenvolgende overwinning. New Orleans Pelicans werd met 129-118 verslagen. Donavon Mitchell was goed voor 36 punten, 7 rebounds en 5 assists. Utah Jazz staat tweede achter de LA Lakers.

Door Patrick Ceulemans
AANGERADEN