Mathew Ryan maakt kinderdroom waar: voormalige doelman van Club Brugge en Genk trekt naar Arsenal

Foto: Arsenal

Mathew Ryan (28) ziet zijn kinderwens in vervulling gaan. De Australische ex-keeper van Club Brugge en KRC Genk speelt minstens tot het einde van het seizoen voor Arsenal. De Gunners huren Ryan van Brighton.

Mat Ryan was duidelijk in de wolken met zijn nieuwe club. “Tekenen voor de ploeg waarvoor je als kind supporterde: afgevinkt”, schreef de Australiër op Twitter. “Ik kijk ernaar uit om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen.”

Tussen 2013 en 2015 speelde Ryan in ons land voor Club Brugge. Daarna ging hij voor 7 miljoen euro naar Valencia, dat hem een halfjaartje uitleende aan KRC Genk. De laatste jaren stond hij in de Premier League onder de lat bij Brighton.

Ryan verloor in december zijn plaats aan Rob Sanchez. Daarvoor was hij 3,5 jaar eerste keuze bij Brighton. Hij speelde 121 premier Leaguematchen voor het team en hield 28 keer de nul. De Australische international vervangt bij de Gunners Matt Macey die naar Hibernian trok. Hij gaat de strijd aan met de Duitser Bernd Leno, de eerste keuze, en de IJslander Runar Alex Runarsson.

AANGERADEN