Bob krijgt eindelijk duidelijkheid over zijn ziekte in ‘Thuis’

Het is intussen al twee weken geleden sinds het personage Bob – gespeeld door Christophe Haddad – in Thuis een knobbeltje voelde aan zijn oksel. Een biopsie moest aantonen of het om kanker gaat of niet. En die duidelijkheid heeft Bob aan het einde van de aflevering vrijdagavond gekregen.

Het is dokter Judith (Katrien De Ruysscher) die hem het slechte nieuws meldt: Hodgkin-lymfoom ofwel kanker van het lymfeklierstelsel. Verdere onderzoeken moeten uitwijzen of er uitzaaiingen zijn en welke behandeling er ingezet kan worden. Judith probeert Bob nog goede moed in te praten: “De meeste lymfomen reageren goed op radio- en chemotherapie. Er is hoop, dus niet meteen het ergste denken.” Maar het is duidelijk: Bob moet het nieuws nog even verwerken. Intussen heeft hij wel al Lowie (Mathias Vergels) op de hoogte gebracht dat er geen goed nieuws zit aan te komen. Nu wacht hem nog de moeilijke taak om vriendin Tamara (Tine Priem) in te lichten.

In 2018 kregen 364 Belgen te horen dat ze kanker aan het lymfeklierstelsel hebben. Het komt net iets vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Gemiddeld leeft 86,3 procent van de patiënten nog vijf jaar na de diagnose.

Door eadp
AANGERADEN