Dacia komt met goedkoopste elektrische stadswagen

Dacia komt in september uit met een elektrische stadswagen, de Dacia Spring. Het wordt de goedkoopste elektrische wagen met vier zitplaatsen die momenteel op de markt is bij ons. Kostprijs: 15.000 euro.

Renault heeft de strategische plannen voor de komende jaren bekendgemaakt en trekt net als de meeste merken de kaart van elektrisch rijden. In september al lanceert het de Dacia Spring, de goedkoopste elektrische stadswagen met vier zitplaatsen op dit moment in ons land.

“Voor een vijfdeurs met een bereik van ongeveer 200 kilometer zal je ongeveer 15.000 euro betalen”, zegt Karl Schuybroek van Renault.

De Spring heeft iets van de Dacia Sandero maar met een nog meer uitgesproken SUV-look, maar wel kleiner. Want het wordt een echte stadswagen. Hij zal ook in maar één kleur beschikbaar zijn namelijk in de pastelkleur muisgrijs met accenten in mat fluo oranje.

En er nog een nieuweling op komst. Het Roemeense goedkope merk van Renault komt uit met een stoere SUV aan een betaalbare prijs. Het toekomstige vlaggenschip van Dacia is 4,60 meter lang en wordt in het donkergroen geleverd. Kostprijs vermoedelijk vanaf 25.000 euro.

Door Thierry Goeman
AANGERADEN