Man riskeert eigen leven om hond uit overstromende dam te redden

De 35-jarige Amos Ndlovu is nu naast tuinier ook een ware held. Met gevaar voor eigen leven redde hij een hond uit het bulderende water van een gebroken dam.

De hond wou z’n baasje achterna gaan, maar kon niet op tegen het woeste water. Enkele passanten merkten op hoe de hond naar beneden gleed en onder het water verdween. Met ingehouden adem probeerden ze de hond terug te zien. Gelukkig kwam de hond na enkele minuten terug boven water en wist hij op een rots onderaan de dam te kunnen klimmen. Daarop besloten de passanten om actie te ondernemen en de hond te redden.

Een hachelijke onderneming, want op slechts enkele meters wacht een diepe afgrond. Amos waadde, met niet meer dan een touw rond z’n middel, het water in. Hij wist het vertrouwen van de hond te winnen en kon stapvoets terug aan de kant geraken. “Hij verdient een medaille”, zeggen enkele toeschouwers. Amos minimaliseert zijn heldendaad: “Ook de hond vindt alle aandacht overdreven. Toen ik hem teruggaf aan zijn baas en hem wou aaien, beet hij me!”

bekijk ook

Heldendaad: jogger springt in bevroren meer om hond te redden die vastzit

Trouwe hond geeft zijn leven om jongetje (10) die verstoppertje speelt van wolf te redden

Agent rent brandende woning binnen om bewoners en hun hond te redden

Door tact
AANGERADEN