Overleden YouTuber Kastiop krijgt uniek eerbetoon van zijn fans en collega’s: nieuwe award draagt vanaf nu zijn naam

 

 ©  rr

Vrijdagavond zijn de eerste Vlaamse online video awards, de Jamies, uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een online awardshow vanuit het Kursaal van Oostende. De uitreiking was live te zien via VRT NU en Youtube. Onder meer de onlangs overleden Hasseltse YouTuber Kastiop viel in de prijzen.

Bron: BELGA

De eerste editie van de Vlaamse awards voor online videomakers zit erop. ‘De Jamies’, is een initiatief van filmfestival Oostende in samenwerking met creatief agency Hurae. Tijdens een geanimeerde online liveshow, gepresenteerd door comédienne Soe Nsuki met sidekick Sander Gillis van MNM, zijn negen winnaars bekendgemaakt. Youtube-fenomeen Acid sleepte de awards voor beste online creator en beste vlog in de wacht.

Vlaams minister van Jeugd & Media Benjamin Dalle trok voor de uitreiking van de award naar de woonplaats van Acid, Blankenberge. Daarnaast ging de Award voor beste comedy naar Average Rob.

De prijs voor beste lifestyle ging dan weer naar Bockie De Repper. Jonatan Medart kreeg de Jamie voor beste Tiktok en Flo Windey mocht De Jamie voor beste explainer in ontvangst nemen voor haar YouTube-reeks ‘Faqda’. De beste online fictie ging naar de jongerenreeks wtFock. Hakim Chatar kreeg de prijs voor beste Instagram en Chucki Beats won een Jamie voor beste dans en muziek.

De prijs voor beste gamestreamer ging naar de onlangs overleden streamer Kastiop. De organisatie kondigde daarbij aan dat de Jamie voor ‘Beste Gamestreamer’ vanaf nu de ‘Kastiop Award’ zal heten, als eerbetoon aan de Hasselaar.

De awardshow werd feestelijk afgesloten met een online feestje met ‘Omdat het kan Soundsystem’.

LEES OOK

Nu in het nieuws