Meer streams voor Axelle Red dankzij Netflix

 

 ©  ISOPIX

Sinds haar hit Sensualité opduikt in de nieuwe Netflix-reeks Lupin ziet Axelle Red (52) haar populariteit aardig stijgen. Op muziekapps zoals Shazam wordt het lied uit 1993 plots aanzienlijk meer opgezocht, en op Spotify zijn de luisterbeurten met twintig procent gestegen.

Geen verrassing, als je kijkt hoe goed de Franse serie opgepikt wordt. Lupin werd na twee weken al door 70 miljoen mensen bekeken, en verbreekt daarmee het record van The queen’s gambit – dat zo’n 60 miljoen mensen bereikte. Sensualité wordt gebruikt in de eerste aflevering van Lupin, tijdens een zwoele flashback. En dat laat zich voelen.

LEES OOK. RECENSIE. ‘Lupin’ van George Kay en François Uzan: Hard als het moet, zacht als het kan (+)

“We hebben inderdaad meer streams”, zegt Filip Vanes, echtgenoot en manager van Axelle Red. “Al wordt de muziek van Axelle sowieso veel gestreamd. Haar volledige repertoire staat nog maar een jaar online, en we zien dat ze acht keer meer wordt beluisterd in Frankrijk dan bij ons. Alleen al op Spotify hebben we maandelijks een miljoen luisteraars. Op één jaar tijd zitten we aan bijna zeven miljoen streams voor Sensualité alleen, en dat voor een song die bijna dertig jaar oud is.”

Het is niet de eerste keer dat de muziek van Axelle Red wordt gebruikt in een grote tv-reeks. Haar lied Toujours moi belandde in het bekende Girls, op vraag van hoofdrolspeelster Lena Dunham zelf. En Excusez-moi haalde in 2018 de soundtrack van een andere Netflix-serie, Riverdale.(josm, dvg)

LEES OOK