Organisator WK veldrijden na uitbraak Zuid-Afrikaanse coronavariant in Oostende: “Laat ons hopen dat we alsnog geen njet krijgen”

 

 ©  STEFAAN BEEL

In Oostende brak deze week een Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus uit. Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) bevestigde zaterdag dat er op zijn minst 15 nieuwe stalen zijn ontdekt. Volgende week vindt in de kuststad het WK veldrijden plaats. De organisatie doet voort. “Uit liefde voor de sport.”

Werner Bourlez

LEES OOK. Eerste grote uitbraak van Zuid-Afrikaanse coronavariant in ons land: 15 besmettingen in Oostende

Rik Debeaussaert, voorzitter van het organisatiecomité WK Oostende, reageert voorzichtig. “Ik heb ook die uitbraak van die Zuid-Afrikaanse variant vernomen in de media. Ik ben nog niet gecontacteerd door burgemeester Bart Tommelein of iemand van de regering. Zij beslissen”, klinkt het duidelijk.

“Wij doen voort en gaan ervan uit dat het WK doorgaat. We hebben zeer strenge maatregelen genomen, alles wordt volgens de regels tegen COVID-19 georganiseerd. Iedereen zal ook een PCR-test doen: renners, entourage, journalisten en medewerkers. Het aantal is ook zeer strikt herleid, om zo weinig mogelijk mensen op ons parcours te hebben. Het zal er veilig aan toe gaan. Laat ons hopen dat we alsnog geen njet krijgen. We hebben zoveel inspanningen gedaan. We wilden, ondanks het feit dat we geen publiek en vips mogen ontvangen, toch doorgaan. Uit liefde voor de sport. Het zou jammer zijn dat we vier jaar werk zien tenietgaan.”

LEES OOK

Nu in het nieuws