Joodse school week dicht, kinderen mogen pas terug als ze zich hebben laten testen

De school Jesode-Hatora Beth-Jacob blijft minstens een week dicht. Foto: Jan Van der Perre

Antwerpen -

Kinderen van de Jesode-Hatora Beth-Jacob, de Joodse school in Antwerpen die gesloten wordt vanwege een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus, mogen na de heropening niet terugkeren als ze zich niet hebben laten testen. Dat heeft het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) aan de ouders laten weten.

De school in de Lange van Ruusbroecstraat was vorige week al preventief gesloten nadat de zeer besmettelijke Britse mutant er was opgedoken in verschillende afdelingen. Uit een grote testing, vorige week donderdag, was gebleken dat nog meer kinderen besmet zijn en daarop werd zondag beslist dat de school minstens een week dicht blijft. Alle leerlingen worden in quarantaine geplaatst tot eind januari.

Dat houdt concreet in dat zij thuis moeten blijven, of ze nu ziek zijn of niet. Ze mogen enkel voor uiterst noodzakelijke verplaatsingen naar buiten, bijvoorbeeld om naar de dokter te gaan, en mogen geen bezoek ontvangen. In geval van besmetting moeten ook alle huisgenoten in quarantaine.

De directie van de Jesode-Hatora Beth-Jacob bracht zondag alle ouders via mail op de hoogte van de sluiting. Eén van de redenen daarvoor, luidde het in de mail, was dat een deel van de ouders had geweigerd hun kind te laten testen. Komende donderdag zal er opnieuw worden getest. “Wie zich niet laat testen, wordt als positief beschouwd en kan niet terugkeren naar school”, laat het CLB aan de ouders weten.

Enkel kinderen die zowel tijdens de eerste testing als die van deze donderdag negatief blijken, mogen na de heropening weer naar school. Wie tijdens de eerste testing niet werd getest en donderdag negatief test, blijft in quarantaine in afwachting van een tweede negatieve test. Wie twee keer niet getest werd, mag niet terugkeren naar school en kan ook niet deelnemen aan het voorziene afstandsonderwijs.

De directie hoopt komende zondag weer te kunnen openen.

Door dvd
MEER OVER HET CORONAVIRUS