Minister van Sport Ben Weyts geeft WK veldrijden in Oostende nog niet op: “We willen het organiseren, alleen moet dat veilig kunnen”

Bron © Sporza

De uitbraak van de Zuid-Afrikaanse coronavariant zorgt voor onrust in Oostende, waar volgende week normaal gezien het WK veldrijden plaatsvindt. Eerder vandaag liet burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) in nog weten dat het WK ter discussie staat. Nu bevestigt Ben Weyts dus dat hij samen met Tommelein het wereldkampioenschap wil organiseren, op voorwaarde dat dit veilig kan.

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft meer duiding geven bij coronasituatie in Oostende. “We hebben heel veel moeite gedaan om de WK-organisatie te verwerven. Ook vervolgens in alle aanpassingen conform de veiligheidsmaatregelen, zoals het beperken van het publiek. We hebben met de UCI al heel veel onderhandeld.”

“Ik denk dat deze week en de volgende dagen cruciaal zullen zijn”, ging Weyts verder. “Ik heb nauw contact gehad met de burgemeester (Bart Tommelein, nvdr.) We willen het WK allebei organiseren, alleen moet dat veilig kunnen. Dit zal onder meer afhangen van de situatie in Oostende zelf, meer bepaald hoe ruim de Zuid-Afrikaanse variant zit. Daarover krijgen we de volgende dagen ook cijfermateriaal. En op grond daarvan zullen we samen met de virologen beslissen.”

Door Maarten Vanhoof
AANGERADEN