Paradijs te koop in ‘Costa Belgica’: van een ‘mansion’ voor een Youtuber tot droomverblijf voor gepensioneerd koppel

Matti (centraal) liet een modellencarrière liggen en verkoopt vandaag samen met zijn familie riante huizen aan de Spaanse kust. Foto: VTM

Huizenjagers, maar dan onder de Spaanse zon: dat is Costa Belgica, waarin vijf Vlaamse makelaarfamilies landgenoten aan een eigen ‘casa’ willen helpen. En daarbij wordt nooit op een euro meer of minder gekeken.

Geld moet rollen, ook tijdens de pandemie. Nog steeds kopen iedere dag gemiddeld acht Belgen een huis of buitenverblijf in Spanje. Vaak aan de zogenaamde Costa Belgica, de kuststrook tussen de Costa Blanca en de Costa del Sol. Vijf families zagen er booming business in en vestigden zich aan de Spaanse kust om er eigen vastgoedkantoren te starten. Voer voor een nieuwe realityreeks, dachten ze bij VTM 2.

Costa Belgica volgt de families in hun persoonlijke leven, maar ook in de jacht op het ideale pand. Zo moeten ze op zoek naar een mansion voor een YouTuber en een droomverblijf voor een gepensioneerd koppel – liefst met privézwembad én stalruimte voor hun grote verzameling fietsen. De budgetten variëren van bescheiden tot riant, met uitschieters tot een half miljoen euro. In aflevering één maakt de filmploeg onder meer kennis met de jonge makelaar Matti, die een modellencarrière in België liet liggen en vandaag met zijn familie een immo-avontuur beleeft in Spanje. “Voor velen is dit een droom, maar ik heb drie jaar geleden gewoon de stap gezet”, zegt Matti. “Ik heb hier intussen alles gerealiseerd wat ik wou.”

Zijn Antwerpse collega’s Inge en Steven proberen intussen een klein buitenverblijf van 100.000 euro te vinden voor Evelyne uit Puurs. Sabine en Danny, een makelaarskoppel uit Oostakker, mogen van hun klant groter dromen en toveren twee spectaculaire villa’s uit hun hoed.

Costa Belgica

VTM 2, 21.40

Door Dennis Van Goethem
AANGERADEN