Tom Brady (Tampa Bay Buccaneers) versus Patrick Mahomes (Kansas City Chiefs): Super Bowl krijgt droomfinale

Een tevreden Tom Brady. 

Een tevreden Tom Brady. ©  EPA-EFE

Amerika heeft zijn droomfinale in het American Football beet: nadat eerder de Kansas City Chiefs (American Fooball Conference) zich wisten te plaatsen, wonnen zondagavond laat ook de Tampa Bay Buccaneers (National Football Conference) hun ‘conference final’ van de Green Bay Packers.

Bron: BELGA

De Buccaneers en de Chiefs spelen dus op 7 februari om de 55ste Super Bowl. Waarmee we meteen een clash krijgen tussen de twee supervedetten Tom Brady (Tampa) en Patrick Mahomes (Kansas). De Chiefs verdedigen hun titel.

Voor Tom Brady wordt het zijn tiende finale ooit. Zes daarvan wist de 43-jarige superster tot nu toe te winnen, telkens met de New England Patriots. Een zevende titel is nu het ultieme hoofddoel voor de quarterback én echtgenoot van topmodel Gisèle Bundchen. De Buccaneers haalden het in hun finale met 26-31 van de Green Bay Packers met uiteraard een hoofdrol voor Brady. Hij strooide kwistig met geniale passes waaruit zijn ploegmaats een beslissende voorsprong wisten op te bouwen. In de andere halve finale Kansas het van de Buffalo Bills. Die liepen aanvankelijk nog uit tot 0-9 maar eens quarterback Mahomes zijn maatje Travis Kelce wist te vinden, was er geen houden meer aan. Kansas haalde het uiteindelijk met overtuigende cijfers: 38-24.

De finale van de Super Bowl is jaarlijks het meest bekeken sportevenement in de Verenigde Staten, ook al omwille van de muzikale omkadering met in het verleden supersterren als Beyoncé, U2 en de befaamde ‘nipple slip’ van Janet Jackson tijdens een duet met Justin Timberlake. Of er dit jaar als gevolg van corona publiek zal worden toegelaten tijdens de finale, is nog maar zeer de vraag. (gvdl)

Lees ook

Nu in het nieuws