Club Brugge bijna verlost van Emmanuel Dennis! Aanvaller legt medische tests af bij Bundesligaclub Keulen dat hem wil huren

Foto: BELGA

Club Brugge heeft positief geantwoord op een verzoek van FC Keulen om Emmanuel Dennis te huren tot het einde van het seizoen. De Duitse Bundesligaclub van ex-Anderlecht-verdediger Sebastiaan Bornauw is op zoek naar aanvallende versterking en zou naar verluidt 1,2 miljoen euro veil hebben om Dennis voor een half seizoen te huren.

De Club-spelers genoten na hun zege tegen Racing Genk van een vrije dag en dat gaf Dennis de tijd om richting Keulen te trekken waar hij vandaag zijn medische testen aflegde. Dat ging probleemloos zodat niets een verhuis van de aanvaller richting de Bundesliga in de weg stond. De verhuur werd nog door geen van beide clubs geofficialiseerd.

Aangezien het om een huur gaat wordt hij in principe niet vervangen in de kern. Club was wel al op zoek naar een vervanger van de naar Monaco vertrokken Krépin Diatta. Het vertrek van Dennis betekent niet noodzakelijk dat er nu twee nieuwe flankspelers worden gezocht want eerder kwam Noa Lang en er is ook nog David Okereke die op de rechtse flank met zijn snelheid kan depanneren.

Dennis wilde na vorig seizoen reeds vertrekken en zo zijn twee CL-goals op het veld van Real Madrid verzilveren. Maar corona en de verstoorde markt gooide roet in het eten voor de ambitieuze aanvaller zodat hij verplicht werd in West-Vlaanderen te blijven. Het zorgde voor een nukkige speler - remember het busincident bij het vertrek naar de CL-match in Dortmund - die dit seizoen nog maar een schim was van zichzelf en meer op de bank zat of naast de kern viel dan dat hem lief was. FC Keulen werpt hem nu de reddingsboei toe. De Duitse traditieclub staat voorlopig zestiende, scoort zeer moeilijk en wil absoluut de playoffs voor degradatie vermijden.

Door bla/jve
AANGERADEN