Arket start nog deze maand met verhuur van kinderkleding

 ©  Arket

Arket, telg uit de H&M-familie, start met de verhuur van kinderkleding. Het gaat daarvoor in zee met het Nederlandse webplatform Circos en de service zal in heel Europa beschikbaar zijn.

flb

In de eerste twee jaar van zijn of haar leven doorloopt een kindje gemiddeld acht kledingmaten. Dat komt volgens Arket neer op ongeveer 280 kledingstukken die in die periode door de ouder(s) moeten worden aangekocht. Die enorme berg kleding kost niet enkel veel, het heeft ook een enorme impact op het milieu. En dus wou het merk van de H&M Group dat anders aanpakken en lanceert het nu een verhuurdienst voor kinderkleding.

Arket slaat daarvoor de handen in elkaar met het in Amsterdam opgerichte Circos dat al kinderkleding van andere merken zoals Patagonia en Adidas verhuurt. Circos biedt stuks aan voor kinderen tussen nul en vier jaar, maar ook zwangerschapskleding. Er wordt gewerkt met een abonnement en de prijzen daarvoor starten vanaf 19,95 euro per maand.

Tot tien gezinnen

Voor dat bedrag heb je recht op een aantal kledingstukken die je zelf kunt kiezen via de website. Je kunt die zo lang als je wilt bijhouden. Heb je de kleding niet meer nodig? Dan stuur je ze gewoon terug op. Circos staat in voor het wassen van de items en rekent geen extra kosten aan voor vlekken of beschadigingen. Zo kunnen tussen de acht à tien gezinnen één kledingstuk gebruiken.

De samenwerking met Arket gaat vanaf 28 januari van start. “Met ons partnerschap brengen Arket en Circos een waardevolle en broodnodige service naar een groeiende markt van milieubewuste ouders en verzorgers”, besluit Erick Bouwer, oprichter en CEO van Circos.

Aangeboden door onze partners

Lees ook