Fans van ‘Bridgerton’ zien historische fout in openingsscène

Foto: LIAM DANIEL/NETFLIX

De Netflix-serie ‘Bridgerton’ was nog maar net gelost in België en was al onmiddellijk de meest bekeken serie op het platform. Maar nu hebben fans toch enkele historische fouten ontdekt in de serie die vol zit met extravagante kapsels, korsetten en protserige decors.

“Ik wist niet dat de Britten uit de 19de eeuw zulke pioniers waren”, klinkt het op Twitter. Op sociale media duiden fans de makers op enkele historische fouten die in de serie geslopen zijn. En dat begint al bij de openingsscène. Daarin worden de personages voorgesteld in het Londen van 1813. Er zijn overal mensen met paard en kar te zien die langs de herenhuizen rijden. Maar wie goed oplet, kan ook gele parkeerlijnen op de grond zien. En die lijnen waren er in de 19de eeuw helemaal nog niet. De eerste gele parkeerlijnen zijn pas in 1960 geschilderd in het Verenigd Koninkrijk. “Ze bouwen heel Londen na in GCI (digitale animatie, nvdr.), maar de parkeerlijnen kunnen ze niet even verwijderen”, klinkt het.

Maar er zouden ook nog enkele andere foutjes te vinden zijn in de serie. Zo zouden er ook pitloze druiven gegeten worden in Bridgerton en is er ook een moderne deurbel te vinden.

Fans van ‘Bridgerton’ zien historische fout in openingsscène
Foto: Netflix
Door sgg
AANGERADEN