WK veldrijden gaat door, maar zelfs burgemeester Bart Tommelein komt niet

Foto: STEFAAN BEEL

Het WK veldrijden zondag in Oostende kan hoogstwaarschijnlijk toch doorgaan, ondanks een lokale uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant van het corona­virus. Burgemeester Bart Tommelein laat weten “gerustgesteld” te zijn, organisator Rik Debeaussaert doet er ondertussen alles aan om het WK veilig te kunnen laten verlopen. “We hebben besloten het aantal geaccrediteerden per dag te beperken tot maximaal vijfhonderd, inclusief de renners”, aldus de organisator.

De hoofdbrokken van het WK-programma zijn netjes verdeeld over zaterdag en zondag. Zaterdag zijn de vrouwen aan de beurt, zondag volgt het hoofdgerecht met de wedstrijd voor de mannen profs. Rik Debeaussaert wil op beide dagen maximaal vijfhonderd mensen op en rond het circuit. “En dat is amper twintig procent van het aantal mensen dat aanwezig was op het WK dat ik enkele jaren geleden in Hooglede-Gits organiseerde”, aldus de West-Vlaming. “In die vijfhonderd is alles inbegrepen: renners, begeleiders, journalisten, ikzelf…”

Het doel is duidelijk! Debeaussaert: “Wie niets op het WK te zoeken heeft, zal er ook niet welkom zijn. Zo hopen we de mogelijkheid tot verspreiding van het virus tot een minimum te beperken.” En dus zal ook burgemeester Bart Tommelein niet aanwezig zijn. Die laat wel weten “gerustgesteld” te zijn. “Ik ben ervan overtuigd dat het parcours goed afgeschermd is en dat er niemand is die niet getest zal zijn. Sowieso zullen we nog nieuwe, verstrengde maatregelen voorstellen.”

Door wvo
AANGERADEN