Roel Nuijts: “Einde competitie komt vooral bij jonge garde hard aan”

Roel Nuijts: “Niet eenvoudig om nieuwe spelers aan te trekken.” Foto: guy meurs

Geetbets / Leuven -

Na de eerdere stopzetting van het basketbal valt nu ook het doek over het volleybal in de amateurreeksen. Speler-trainer Roel Nuijts van Bevo Geetbets begrijpt de beslissing, maar blijft teleurgesteld achter.

“Langs de ene kant vind ik de stopzetting van de volleybalcompetitie heel normaal, gezien het risico dat het coronavirus met zich meebrengt.”

“Langs de andere kant is het dan weer bijzonder jammer dat we onze favoriete sport niet meer kunnen beoefenen. Als sportman in hart en nieren weegt dit verlies toch wel zwaar door.”

“Zelf zaten we dit jaar met een opvallend gemengde groep qua leeftijd. Vooral bij de jonge garde komt het nieuws hard aan. Zij zitten in de fleur van hun leven en kunnen hun energie niet ten volle benutten.”

Anciens

“Daarnaast telt onze ploeg ook nogal wat anciens die de veertig naderen. Zij zitten dan weer met twijfels om al dan niet te stoppen.”

“Door dit virus is het ook niet eenvoudig om nieuwe spelers aan te trekken. Omwille van de maatregelen kan je bijvoorbeeld niemand komen laten testen. Uiteraard hebben wij wel een lijst van spelers die we graag zouden willen aanwerven, maar het is toch niet meer hetzelfde.”

“Dit seizoen kwamen we uit in tweede nationale, een stapje hoger dus. Het was de bedoeling dat dit een overgangsjaar zou worden om eens te kijken hoe ver we al stonden.”

“Jammer genoeg konden we maar één wedstrijd spelen, die tegen Borgworm. We wonnen die ook met verve, maar om echt te kunnen weten waar je staat, heb je nu eenmaal veel meer wedstrijden nodig.”

Door Cedric Gacoms
AANGERADEN