Bozar blijft twee dagen langer dicht na brand, tentoonstelling stopgezet

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Brussel -

De dakbrand bij het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten Bozar brengt nieuwe gevolgen met zich mee. De cultuurtempel verlengt haar sluiting tot en met woensdag 27 januari en heeft besloten om de tentoonstelling Hotel Beethoven, die nog zou lopen tot 14 februari, vroegtijdig stop te zetten. Over de resterende expo’s wordt dinsdag een beslissing genomen.

De schade na de dakbrand bij Bozar is intussen gekend. Het blussen heeft voor veel waterschade gezorgd in de Henry Le Boeufzaal en vooral het orgel. Verschillende plafonds kwamen ook naar beneden in enkele tentoonstellingsruimtes.

Het circuit van de huidige expo Hotel Beethoven werd niet geraakt door de brand en de kunstwerken zijn in goede staat. Na analyse door experten en om conservatorische redenen is er toch beslist om de tentoonstelling Hotel Beethoven af te bouwen. De werk worden dus uit voorzorg uit de zalen verwijderd, meldt Bozar maandag.

De sluiting van de Brusselse cultuurtempel is intussen met twee dagen verlengd. Dinsdag wordt er opnieuw overleg gepleegd en neemt Bozar een definitieve beslissing of de resterende tentoonstellingen deze week heropend kunnen worden. Het gaat om Facing Van Eyck, Primordial Earth van Léonard Pongo en Beethoven: Theatre of the World, een video-installatie van Hotel Beethoven in de Hortahal.

Door jvh
AANGERADEN