Patro Eisden Maasmechelen dagvaardt Belgische voetbalbond na stopzetting amateurvoetbal

 

 ©  luc daelemans

Patro Eisden legt zich niet neer bij de beslissing van de KBVB om de competitie per direct stop te zetten. De club uit Eerste Nationale dagvaardt dinsdag de Voetbalbond, zo meldt Het Belang van Limburg.

Rob Mertens/Jos MiscoriaBron: Het Belang van Limburg

LEES OOK. Officieel: amateurcompetities worden definitief stopgezet, jeugdvoetbal tot en met U13 blijft mogelijk

Advocaat Walter Van Steenbrugge: “Het ministerieel besluit van oktober 2020 heeft het mogelijk gemaakt dat profsporters hun job kunnen uitoefenen tijdens de coronacrisis. Wel, de KBVB maakt nu zelf een onderscheid tussen 1A en 1B enerzijds en eerste nationale anderzijds. Dat vinden wij discriminerend. Ook deze clubs en spelers moeten de mogelijkheid krijgen om te trainen en te spelen, om premies te verdienen en hun handelswaarde op te drijven. Daarom dagvaarden wij dinsdag de KBVB en vragen wij naast een schadevergoeding dat een (mini)competitie mogelijk wordt gemaakt om toch stijgers naar 1B te bepalen.”

Patro had vrijdag al laten weten aan de KBVB dat ze een klacht zouden indienen als de competitie stopgezet zou worden. Dender kreeg vrijdag al de vraag om mee klacht in te dienen, maar besliste om daar niet op in te gaan.

LEES OOK (+).“Stopzetting moet tot bezinning bij de amateurs leiden”

rome, jmi, bla, vva

LEES OOK

Nu in het nieuws