Dichteres Amanda Gorman heeft modellencontract beet

 ©  ISOPIX

Dichteres Amanda Gorman, die de show stal tijdens de inauguratie van president Joe Biden afgelopen week, heeft een contract getekend bij het bekende modellenbureau IMG Models.

flbBron: de telegraaf

De 22-jarige Amanda Gorman las tijdens de inhuldiging haar gedicht The hill we climb voor. Ze was de jongste dichteres ooit die haar werk mocht laten horen tijdens de inauguratie van een Amerikaanse president. Miljoenen kijkers wereldwijd waren zeer lovend over zowel het gedicht als de uitvoering van Amanda.

De plotse populariteit van de dichteres vertaalde zich ook naar haar sociale media: voor de inauguratie had ze zo’n 45.000 volgers op Instagram, inmiddels zijn dat er 3,1 miljoen. Na haar optreden werd ze door modevakblad WWD een nieuw stijlicoon genoemd en Vogue meldde dat de opvallende rode hoofdband die ze tijdens de inhuldiging droeg nog diezelfde dag was uitverkocht. Ook was er veel interesse in de gele Prada-jas die ze in Washington D.C. droeg, een cadeautje van Oprah Winfrey.

Volgens The Hollywood Reporter wordt Amanda inmiddels vertegenwoordigd door flink wat doorgewinterde Hollywoodfiguren. Naast haar contract met IMG Models heeft ze ook een literair agent, een impresariaat en een entertainmentadvocaat.

Aangeboden door onze partners