Dior laat zich door tarotkaarten inspireren voor coutureshow

 ©  Dior

Creatief directeur Maria Grazia Chiuri liet de catwalk voor wat ie was en presenteerde haar haute couture-collectie voor Dior aan de hand van een feeërieke kortfilm die draait rond het thema tarot.

flb

Vijftien creaties zijn er te zien in de vijftien minuten durende kortfilm Le chateau du tarot die Dior maandagavond op het grote publiek heeft losgelaten. De overdadige ontwerpen in luxueuze stoffen als kant, zijde, chiffon en jacquard maken deel uit van de haute couture-collectie 2021 van het Franse modehuis.

Ontwerpster Maria Grazia Chiuri haalde haar inspiratie voor die presentatie specifiek bij de Renaissance en de tarotkaarten van de hand van Bonifacio Bembo die werden gemaakt voor de hertog van Milaan in de vijftiende eeuw. Naar verluidt zou Christian Dior zelf ook gepassioneerd geweest zijn door het kaartspel.

Als gevolg van de coronamaatregelen koos Dior - net zoals heel wat andere grote namen - ervoor de modeshows tijdens de Paris Haute Couture Week te skippen. Grazia Chiuri schakelde voor de film regisseur Matteo Garrone in en de prent werd in de plaats ingeblikt in een kasteel in de regio van Firenze.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten