‘Baywatch’ aan de Noordzee: Julie Vermeire en haar vriend acteren samen in fictiereeks over redders aan de kust

Wat werkt in het zonnige Californië, werkt ook in eigen land, moeten ze bij Vier gedacht hebben. Dus komt de zender met een fictiereeks over strandwachten aan de Belgische kust. De redders, oftewel: Baywatch aan de Noordzee. In de cast zitten opvallende namen: Julie Vermeire en haar vriend Laurins Dursin, en Joni Ceusters uit Kamp Waes.

Of de makers De redders ook in de markt gaan zetten als ‘Baywatch aan de Noordzee’, valt nog te bezien. Feit is wel dat er enkele gelijkenissen zijn met de Amerikaanse televisieserie die onder anderen Pamela Anderson en David Hasselhoff het sterrendom in schoot. Al klinkt de kust van pakweg Sint-Idesbald of Bredene-aan-Zee iets minder exotisch dan Malibu, de voorstad van Los Angeles die ook bekendstaat als ‘Surf City USA’.

Maar goed, de gelijkenissen, dus. Ook De redders gaat over strandwachten die worden gespeeld door mooie mensen. Zij moeten omgaan met de benarde situaties van alledag waarin vakantiegangers verzeild geraken: een verloren gelopen kind, een zwemmer in nood of een kwallenbeet. Al wordt het geen actieserie die enkel buigt op spectaculaire interventies. Er moeten ook drama, emoties en persoonlijke verhalen in. Lees: het liefdesleven van de personages zal minstens even hard branden als de zon.

De redders wordt overigens geen klassieke fictiereeks, maar wel zogenaamde ‘docufictie’. Een fictieve docureeks dus, zoals ook De buurtpolitie dat is.

Julie Vermeire en vriend

Hoewel zender Vier en productiehuis 100.000volts (Kinderziekenhuis 24/7, Pop-up rechtbank) vooralsnog niet willen communiceren over de cast, maakt een eerste beeld veel duidelijk. Daarop is onder meer Julie Vermeire (22), dochter van, te zien. Sinds zij in 2019 Dancing with the stars won, is ze alomtegenwoordig, in het bijzonder op sociale media zoals TikTok. Maar acteren bleef vooralsnog beperkt tot figurantenrolletjes in de films van FC De Kampioenen.

Opvallend genoeg is ook Laurins Dursin aan boord, de vriend van Vermeire. Hij is – haal even adem – marketeer, dj en model. Hij speelt ook piano en is net als zij een voortreffelijk danser. Enkele jaren geleden was hij nog te zien in So you think you can dance en Belgium’s got talent.

In de cast steekt ook Joni Ceusters (24), de sportfanaat uit Tielt-Winge die goed een jaar geleden beroemd werd in Vlaanderen dankzij Kamp Waes. Hij eindigde zelfs als een van de vijf overblijvers van het programma. Zijn aanwezigheid in De redders hoeft niet te verbazen: op het steekkaartje dat hij moest invullen voor Kamp Waes, gaf hij aan dat duiken zijn hobby is én dat hij is opgeleid in reddend zwemmen.

De opnames van De redders starten later dit voorjaar.

Door Benjamin Praet
AANGERADEN