‘Vlaanderen vakantieland’ keert terug op Eén

Vlaanderen vakantieland keert terug op Eén. Of de presentatrices van vroeger, zoals Erika Van Tielen, ook opnieuw aan boord zijn, is nog niet bekend. Foto: DBA

De Vlaming kijkt graag naar zijn eigen streek, dat bewijst het succes van Reizen Waes: Vlaanderen op Eén nog maar eens. Het hoeft eigenlijk dus niet te verbazen dat de openbare omroep heeft besloten het reportagemagazine Vlaanderen vakantieland terug te brengen, zij het in afgeslankte versie.

25 jaar lang liep Vlaanderen vakantieland op Eén, van 1990 tot 2015. Onder anderen Saartje Vandendriessche, Erika Van Tielen, Evy Gruyaert, Katja Retsin en Cath Luyten leidden de kijkers rond in zowel binnen- als buitenland.

Nog dit voorjaar komt Eén met een vernieuwde versie. 15 minuten per aflevering en volledig gefocust op Vlaanderen dit keer. “Als openbare omroep hebben we een gidsfunctie, mensen begeleiden in de wirwar van mogelijkheden”, klinkt het bij VRT-CEO Frederik Delaplace. “We willen mensen inspireren om eropuit te trekken in onze regio. Vlaanderen vakantieland is altijd geliefd gebleven bij de Vlaming. Met de hedendaagse invulling die het nu zal krijgen, zal deze sterke titel weer voor veel inspiratie bij de kijkers zorgen.”

Een aantal bekende en minder bekende gezichten zullen in het programma te zien zijn, volgens de VRT. Welke gezichten precies, dat wordt net als de startdatum pas later bekendgemaakt. Het programma wordt ondersteund door Toerisme Vlaanderen.

Door Wout Desmytere
AANGERADEN