Tijdelijke ontruiming inkomhal na bommelding in UZ Leuven: politie kan 67-jarige verdachte identificeren

Foto: hsb

Leuven -

De inkomhal van UZ Leuven campus Gasthuisberg is woensdagochtend een tijdje ontruimd na een bommelding. Een 67-jarige man kon worden gearresteerd.

In de ontvangsthal van campus Gasthuisberg liet een persoon iets na 9 uur woensdagochtend een briefje achter met de boodschap dat er een bom aanwezig zou zijn in de ontvangsthal. “Dat werd meteen aan de bewaking overhandigd”, zegt woordvoerder Ann Lemaitre. “De bewaking verwittigde de politie. De ontvangsthal werd ontruimd en een verdachte kon worden aanhouden.”

Ontsnapte aan aandacht

Het bleek te gaan om een 67-jarige man die onder begeleiding in het ziekenhuis aanwezig was. “In de inkomhal ontsnapte hij even aan de aandacht van zijn begeleider. Op dat moment heeft hij een briefje aan een voorbijganger overhandigd, zeggende dat hij een bomgordel om had”, aldus parketwoordvoerster Sarah Callewaert.

“We hadden de situatie vrij snel onder controle”, bevestigt politiewoordvoerder Nicolas Del Piero. Binnen het kwartier was de man gearresteerd. De politie heeft het traject van de man onderzocht met een explosievenhond. Op dit moment is niets aangetroffen dat de dreiging reëel zou maken. “Voor de zekerheid wordt alles bij zo’n incident uiteraard grondig gecontroleerd. Maar we konden de hal heel snel opnieuw vrijgeven.”

Grote impact

Het was dus snel duidelijk dat het om een valse bommelding ging. Het incident heeft dan ook niet lang geduurd. “De ontvangsthal is hoogstens een kwartiertje niet toegankelijk geweest”, klinkt het bij UZ Leuven. “Ondertussen verloopt alles weer normaal in campus Gasthuisberg.”

Het parket van Leuven heeft een onderzoek geopend gezien de grote impact van het gedrag van de man. Hij wordt nog ondervraagd, waarna een onderzoeksrechter zal beslissen welk gevolg dit incident nog zal krijgen.

Door Hannelore Smitz
AANGERADEN