Twee aankomsten bergop in zevendaagse UAE Tour, de eerste WorldTour-ronde van 2021 met tal van toppers

 

 ©  LAPRESSE

De eerste WorldTour-ronde van het seizoen biedt in de woestijn van de Verenigde Arabische Emiraten (21-27 februari) zowat alles wat het moderne wegwielrennen te bieden heeft.

Naast de traditionele Jabel Hafeet, die nu de derde dag al het klassement kan doen kantelen, is er op dag vijf al een meer dan twintig kilometer lange klim naar Jabel Jais die eindigt op 1491 meter hoogte. Verwacht wordt dat deze etappe beslissend is om de opvolger van Adam Yates aan te duiden. De langste rit is 204 km. Op dag twee is er ook al een tijdrit.

Benieuwd wat Tourwinnaar Tadej Pogacar, drievoudige Tourwinnaar Chris Froome en o.a. Filippo Ganna en de op de weg opnieuw debuterende Mathieu van der Poel ervan bakken.

De eerste zware rittenkoers begint op zondag 21 februari en eindigt op zaterdag 27 februari, dezelfde dag dat de Omloop Het Nieuwsblad wordt gereden. De organisatie ligt in handen van de overheid, het Italiaanse evenementenbureau RCS verzorgt de logistiek. De UAE Tour gaat sinds vorig jaar de geschiedenis in als de eerste koers die voortijdig (op de voorlaatste dag) werd afgebroken door de Covid19-crisis. (hc)

LEES OOK

Nu in het nieuws