Laptop van Nancy Pelosi nog steeds spoorloos na huiszoeking bij verdachte

 

 ©  AFP

Bron: BELGA

Agenten van de FBI hebben de laptop van Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, niet teruggevonden bij de vrouw uit Harrisburg die van de diefstal werd beschuldigd. De laptop werd gestolen tijdens de bestorming van het Capitool eerder deze maand.

Riley Williams, 22 jaar, werd vorige week beschuldigd van de diefstal en van een mislukte poging om de laptop door te spelen aan Russische veiligheidsdiensten. Dat gebeurde nadat ze op het sociale mediaplatform Discord een video had geplaatst die gemaakt was in Pelosi’s suite. Daarin waarschuwde ze omstaanders duidelijk om de laptop niet zonder handschoenen aan te raken. Iets later gaf ze online zelfs openlijk toe dat ze de laptop in haar bezit had.

Twee dagen na de beschuldigingen gaf Williams zich over aan de autoriteiten, maar sindsdien is de locatie van de laptop één groot mysterie. Williams’ huis en auto werden grondig doorzocht, maar van de laptop was geen enkel spoor. Dat verklaarde haar advocaat AJ Kramer dinsdag. Het is bovendien niet zeker of de computer ooit in haar bezit was.

De aandacht wordt nu gevestigd op Williams’ ex-vriend, die de FBI tipte om het spoor van Williams te onderzoeken. Hij zou de bewijsstukken zelf op de accounts van Williams hebben gepost.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten