Kameroener in de cel voor grootschalige oplichting met blanco biljetten

Bron © BELGA

Foto: Shutterstock

Veurne / De Panne -

De Veurnse onderzoeksrechter heeft een 39-jarige Kameroener aangehouden voor feiten van oplichting in De Panne. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne. Via een truc met blanco biljetten werd het slachtoffer een kleine 100.000 euro afhandig gemaakt.

De bal ging aan het rollen toen de man zijn handelszaak via een immosite te koop had gesteld. De verdachten zochten contact met hem en beweerden interesse te hebben in de zaak. Tussen mei en 24 september 2020 werd onderhandeld over een eventuele overname. Tijdens de onderhandelingen werd voorgesteld om via een speciaal procedé geld te maken door blanco biljetten met chemicaliën te bewerken. Het slachtoffer betaalde een kleine 100.000 euro cash, maar het procedé van de vermeende kopers bleek uiteraard niet te werken.

Later werd het slachtoffer opnieuw gecontacteerd door de oplichters. Ze kwamen met een voorstel om tegen betaling een nieuwe en betere methode toe te passen. In dat kader bood de Kameroense verdachte zich dinsdag aan bij het slachtoffer in Adinkerke, deelgemeente van De Panne. De verdachte werd in de boeien geslagen. Woensdag werd hij door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van oplichting en poging tot oplichting. De raadkamer zal vrijdag moeten oordelen of de Kameroener al dan niet langer in de gevangenis moet blijven.

AANGERADEN