Ex-wielrenner Nick Nuyens rijdt als volbloed ondernemer een totaal andere koers

Koen Dierickx dirigeert als verantwoordelijke de twee winkels van Nick Nuyens (rechts) in Testelt en Brecht. Lynn Peeters neemt de dagelijkse leiding in Brecht voor haar rekening. Foto: ELLA

Brecht / Lier -

Het ging in Brecht al langer over de tongen, maar woensdag was het dan eindelijk zover. Ex-wielrenner Nick Nuyens opende aan het op- en afrittencomplex een gloednieuwe Carrefour Market. Dat is al de tweede, na Testelt.

Tien jaar geleden won Nick Nuyens de 95ste Ronde van Vlaanderen. Nadat hij in 2015 door een heupbreuk het wielrennen vaarwel zei, is hij een volbloed ondernemer geworden. Zo opende de Bom van Bevel enkele jaren geleden een Carrefour Market in Testelt, bij Scherpenheuvel.

Woensdag kwam er dan de vestiging in Brecht bij. De dagelijkse leiding is in handen van zijn vrouw Lynn Peeters. “Nick is eigenaar van beide zaken. Koen Dierckx is de verantwoordelijke”, verduidelijkt Peeters. Acht jaar lang stond ze in voor de administratie van de zaak in Testelt. “Twee jaar geleden ben ik voltijds mee in de winkel actief geworden. Ik ken intussen het reilen en zeilen goed.”

Hoe het koppel van Berlaar, waar ze wonen, in Brecht belandde? “Je kan niet zomaar overal een Carrefour Market openen. De winkel in het centrum op de Gemeenteplaats sloot de deuren en dus zagen we hier een opportuniteit. We kozen er wel voor om een nieuwe locatie in een gloednieuw én duurzaam pand te zoeken, met een ruime parking. Die was er niet in het centrum zelf. De winkel heeft een oppervlakte van 1.100 vierkante meter en telt drie traditionele kassa’s en vier selfscankassa’s. Deze is ook volledig uitgerust met ledverlichting. Elektronische prijsaanduidingen zorgen voor onmiddellijke en correcte prijzen. Er is een nieuwe klimaatvriendelijke koelinstallatie, de plaatsing van zonnepanelen volgt later dit jaar.”

Lokale producten

De nieuwe supermarkt is ook interessant gelegen, vlak aan de op- en afrit van de E19 in Brecht. “We mikken naast lokale klanten ook op passanten en shoppers uit buurgemeenten. Typerend aan deze nieuwe supermarkt is het aanbod lokale producten”, vult Nick Nuyens aan. “Zo komen de eieren van familiebedrijf Noordwateringshoeve uit Wuustwezel, de koffie van Taeymans Coffee uit Hoogstraten en is er ambachtelijk ijs van het Boerenijsje uit Wuustwezel. Daarnaast hebben we heel wat producten van het huismerk Carrefour, een ruime biocorner, een gamma aan vegetarische producten, dagelijks vers ter plekke afgebakken brood en kip aan ’t spit. Ook voor versgeperst fruitsap, een beenhouwerij, traiteurwaren, een breed aanbod snelle lunches en een groenten- en fruitafdeling ben je bij ons aan het juiste adres.”

De nieuwe Carrefour Market beschikt over een drive-in om bestellingen af te halen. Ook levering aan huis is mogelijk. Er is een inzamelpunt voor olie en gebruikte batterijen. Nick Nuyens stelt in Brecht twintig personeelsleden te werk. De Bom van Bevel mag dan wel de koersfiets professioneel aan de haak hebben gehangen, als ondernemer vaart hij een nieuwe koers. De ambitie is om nog verder te groeien en nieuwe opportuniteiten te zoeken.

Carrefour Market Brecht, Ringlaan 21, 2960 Brecht, open van maandag tot zaterdag: 8 tot 20u, dinsdag gesloten, zon- en feestdagen: 8 tot 18u, www.drive.carrefour.eu

Door Elke Lamens
  • AANGERADEN