Documentaire over Michael Schumacher is eindelijk klaar

Michael Schumacher 

Michael Schumacher © Mercedes F1 team

De fans die aan het wachten zijn op de voorstelling van de documentaire over het leven van Michael Schumacher moeten nog even geduld oefenen, dat bericht ‘Express.de.’ Het goede nieuws is dat de documentaire, die de naam ‘Schumacher’ zal dragen, na twee jaren van werk helemaal afgewerkt is.

Oorspronkelijk was de première voorzien voor vijf december 2019 maar dat werd al snel verlegd naar het najaar van 2020 omdat de maker van de documentaire, Vanessa Noecker, meer tijd wou om het omvangrijke videomateriaal van de familie Schumacher te bekijken.

Nu is de documentaire helemaal afgewerkt volgens de wensen van de familie van Michael Schumacher, dat vertelt zijn manager Sabine Kehm.

"De film is bedoeld om Michaels onvergelijkbare carrière in beeld te brengen, maar ook om de vele facetten van een complexe man te laten zien. De genadeloze waaghals als Formule 1-coureur, de ambitieuze sportman, de volleerde monteur met een unieke technische aanleg, de betrouwbare teamspeler en liefhebbende familievader."

In de documentaire zullen ook voor het eerst zijn echtgenote Corinna, zijn vader Rolf en zijn kinderen Gina-Maria en Mick aan het woord komen. Er is echter nog geen precieze datum bekend wanneer de documentaire in première zal gaan. Ook hier is het codewoord ‘geduld’ zoals bij zoveel dingen sinds COVID-19 de wereld in haar greep heeft.

"De situatie is zeer gecompliceerd door corona. In dit opzicht kunnen we op dit moment geen datum geven en vragen we om een beetje geduld,” vertelt de producer en regisseur Noecker.

In afwachting daarvan kunnen de fans van Michael Schumacher alvast supporteren voor zijn zoon Mick die komend seizoen zijn debuut zal maken in het wereldkampioenschap Formule 1 dat op 28 maart in Bahrein van start zal gaan. Mick Schumacher zal vandaag en morgen een Ferrari SF71-H, de F1-bolide waarin Sebastian Vettel in 2018 vice-wereldkampioen werd, aan de tand voelen op het testcircuit van Ferrari in Fiorano.

Meer F1-nieuws:- Mercedes daagt haar fans uit: Wordt dit de livery van de nieuwe Mercedes F1-bolide?- VIDEO: Nieuwe F1-bolide eerste keer gestart: zo klinkt de McLaren met Mercedes-motor- Uitstel beslissing over ‘motorbevriezing’ in de F1: Komt Red Bull in de problemen?- Onthuld: Zijn dit de redenen voor uitblijven nieuw contract tussen Lewis Hamilton en Mercedes?- “Lewis Hamilton wil tien procent van de tv-inkomsten van Mercedes”  (F1journaal.be)

LEES OOK

Nu in het nieuws