Beautymerk L’Occitane vraagt faillissement aan in Verenigde Staten

Foto: ISOPIX

De Amerikaanse divisie van het Franse beautymerk L’Occitane en Provence heeft het faillissement aangevraagd. Dat meldt modesite Business of Fashion.

Het gaat niet goed met de Amerikaanse tak van het bedrijf, opgericht in 1976. Daarom wordt er beroep gedaan op Chapter-11. Met die term wordt hoofdstuk 11 van de Amerikaanse faillissementswet bedoeld, die reorganisatie toestaat onder de faillissementswetgeving van het land. Volgens gerechtelijke documenten die in New Jersey zijn ingediend, is L’Occitane van plan bepaalde huurovereenkomsten af te wijzen om zichzelf beter te positioneren voor succes op lange termijn.

Het bedrijf heeft in de Verenigde Staten een omvangrijk winkelnetwerk van in totaal 166 shops, verspreid over het hele land. Tijdens de herstructurering zouden 23 winkels de deuren moeten sluiten.

De actie treft enkel winkels in de Verenigde Staten, niet de moedermaatschappij, haar dochterondernemingen of andere merken in de groep. Alle winkels van de schoonheidssalon, die voornamelijk in winkelcentra zijn gevestigd, zullen blijven handelen en L’Occitane North America zei in een verklaring dat het “over voldoende liquiditeit beschikt om de normale bedrijfsactiviteiten via alle kanalen te ondersteunen”.

Door vwh
AANGERADEN