Oliver Naesen en Greg Van Avermaet zijn al aan hun voorbereiding op Parijs-Roubaix begonnen: “Goede test op natte kasseien”

Foto: RR

Greg Van Avermaet, Oliver Naesen en Gijs Van Hoecke zijn alvast aan hun voorbereiding op Parijs-Roubaix begonnen, de Helleklassieker wordt in 2021 normaal op 11 april verreden. De Belgen van AG2R Citroën zijn woensdag hun materiaal gaan testen op enkele kasseistroken tussen Parijs en Roubaix.

Ze haspelden een goeie 87 kilometer af en reden onder meer over de ‘secteurs’ Mons en Révèle, Pont Thibaut, Cysoing, Camphin, Carrefour de l’Arbre, Grusson en Hem.

AG2R-Citroën ruilde na één jaar de fietsen van Merckx in voor het het Zwitserse BMC, het fietsenmerk waar Greg Van Avermaet jarenlang op koerste. “Voor ik mijn contract tekende, wist ik al dat het team op BMC zou rijden”, sprak de olympische kampioen vorige week in het Spaanse Denia. “Dat was voor mij wel van belang, dat ik wist dat we met goed materiaal zouden rijden. Als renner ben je daar toch mee bezig.”

Nieuw materiaal vraagt ook om enkele testen om wat nieuwe dingen te proberen. Dat vertelde Naesen vorige week al en dus verkenden Van Avermaet, Naesen en Gijs Van Hoecke donderdag negen stroken van Parijs-Roubaix, onder meer Mons en Pévèle en Carrefour de l’Arbre. In totaal werkten ze 87 km af, in regenweer.

“Het regende, maar het was wel eens goed om te voelen hoe de natte kasseien aanvoelden”, aldus Greg Van Avermaet in een bericht van zijn team. “Het was vooral interessant om de nieuwe wielen en banden eens te testen op de kasseien. Ik kende de BMC-fiets al natuurlijk, maar de banden en wielen zijn wel anders dan die waar ik vroeger mee reed. De test verliep goed en het kan zeker geen kwaad om wat vertrouwen te tanken op de natte wegen, maar ook om de bandendruk te testen. Het was een goede test.”

Oliver Naesen en Greg Van Avermaet zijn al aan hun voorbereiding op Parijs-Roubaix begonnen: “Goede test op natte kasseien”
Foto: RR
Door hc, ybw
AANGERADEN