Sergio Herman broedt op domein in Nederland

Sergio Herman heeft zijn zinnen gezet op een domein in Retranchement in Sluis.  

Sergio Herman heeft zijn zinnen gezet op een domein in Retranchement in Sluis.  ©  Victoriano Moreno

Begin deze maand zette Sergio Herman een punt achter zijn huwelijk met Ellemieke Vermolen. Nu ziet het ernaar uit dat de topchef zich volledig op z’n werk stort. Hij heeft zijn zinnen gezet op een domein in het Nederlandse Sluis, de gemeente waar hij geboren is. Volgens de Nederlandse pers wil hij daar een ‘culinair paleis’ inrichten, al wil z’n management dat niet met zoveel woorden bevestigen.

Wout Desmytere

Een culinair paleis, zo omschrijft de Nederlandse krant AD het nieuwe project van Sergio Herman. De chef zou niet alleen in het plaatsje Retranchement in Sluis willen gaan wonen, hij zou ook in een aparte ruimte gasten willen ontvangen. Geen restaurant, maar een gebouw waar hij nieuwe concepten kan ontwikkelen, gerechten kan bereiden en zelfs jonge chefs kan opleiden. Dat valt inderdaad af te leiden uit het bestemmingsplan, dat gemakkelijk terug te vinden is. De naam van Herman staat echter nergens vermeld.

Het management van Herman bevestigt dat er een voorstel op tafel ligt bij de gemeente Sluis, en dat de chef zijn zinnen gezet heeft op de locatie in Retranchement die in het eerder vermelde bestemmingsplan vermeld wordt. Maar of Herman daadwerkelijk van plan is daar een ‘culinair paleis’ uit te bouwen, wil men niet bevestigen. “Zolang ons voorstel niet definitief is goedgekeurd, gaan we daar niet over communiceren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook