Ramkot, Kids With Buns en The Haunted Youth zijn De Nieuwe Lichting 2021 van StuBru

Bron © BELGA

The Haunted Foto: Studio Brussel

Ramkot, Kids With Buns en The Haunted Youth zijn De Nieuwe Lichting 2021 van Studio Brussel. Dat hebben de luisteraars van de radiozender donderdag beslist. Eerder had een vakjury negen finalisten geselecteerd uit de honderden bands en artiesten die zich hadden ingeschreven voor de wedstrijd voor jong muziektalent.

De winnaars werden donderdagavond net na het afsluiten van de stemmen bekendgemaakt tijdens een livestream vanuit de Antwerpse concertzaal Trix. Daar krijgen ze binnenkort een professionele begeleiding op maat om verder aan hun nummers en stijl te schaven. Uiteraard kunnen de winnaars ook rekenen op heel wat airplay op Studio Brussel. Ze zullen ook de cover van Knack Focus sieren en een jaar lang advies krijgen van VI.BE.

De Nieuwe Lichting staat ook dit jaar garant voor erg uiteenlopende muziekstijlen. Kids With Buns is een vrouwelijk indieduo uit Sint-Niklaas, Ramkot een driekoppige groovy rockband uit Gent en The Haunted Youth een dreampopband uit Alken.

“Alle finalisten waren dit jaar jonge artiesten die gewéldige nummers hebben geschreven die zo de hitlijsten in kunnen”, verkondigde jurylid Thibault Christiaensen (Equal Idiots). De andere finalisten waren Simon, Fabian Rasti, Grizmo, Jibran, Berry en Aili & Transistorcake.

AANGERADEN