“Hij ziet eruit als een gorilla”: ‘Verboden’ docu over Britse koninklijke familie offline gehaald

Bron © De Telegraaf

Foto: ISOPIX

Een BBC-documentaire over de Britse koninklijke familie, waarvan de vertoning in 1972 door Queen Elizabeth zelf werd verboden, is offline gehaald. De 110 minuten durende film dook een paar weken geleden op op YouTube, maar is daar inmiddels vanaf gehaald.

De film ‘Royal family’ toont onder meer hoe Elizabeth een Amerikaanse ambassadeur “een gorilla” noemt. Hij toont ook hoe de vorstin ontbijt uit Tupperware-bakjes. De film werd verboden door Elizabeth, omdat die de familie “er goedkoop uit zou laten zien”.

Volgens ingewijden van het Britse hof was de koningin niet te spreken over het opnieuw opduiken van de documentaire. Duizenden mensen zouden op YouTube hebben gekeken naar de film, die oorspronkelijk uit 1969 komt.

De video is nu offline gehaald op uitdrukkelijk verzoek van Buckingham Palace. Maar er zijn nog enkele fragmenten van ‘Royal family’ op YouTube te zien. Het Britse hof zou zich zorgen maken dat de film nog een keer opduikt. “Het is heel lastig om deze dingen voor altijd te verwijderen. Als iets eenmaal online is, kan iedereen het downloaden. Dan kunnen we weer opnieuw beginnen”, luidt het in The Telegraph.

AANGERADEN