Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimovic kennen schorsing na hun scheldpartij van afgelopen week

Foto: ISOPIX

Inter Milaan kan dinsdag in de heenwedstrijd van zijn halve finale om de Coppa Italia tegen Juventus niet op zijn topscorer Romelu Lukaku rekenen. De Rode Duivel is een wedstrijd geschorst na het opstootje met AC-Milaan-spits Zlatan Ibrahimovic in de kwartfinale. Ook Ibrahimovic is een wedstrijd geschorst. Hij mist het eerste duel van de volgende bekercompetitie.

LEES OOK. Peter Vandenbempt: “Hoewel opmerkingen over familie not done zijn, is ‘je moeder’ toch de nummer 1 in de scheldcultuur van het voetbal”

Lukaku wordt door de profliga geschorst wegens “ongepast gedrag in de wedstrijd”. Hij pakte daarbij zijn tweede gele kaart in de beker. Het bondsparket van de Italiaanse Voetbalfederatie onderzoekt de zaak nog en kan beide kemphanen ook nog een sanctie opleggen.

“Lukaku wist dat hij al een waarschuwing achter zijn naam had en deze schorsing is dan ook logisch”, reageerde Inter-coach Antonio Conte. “Of er nog sancties zullen volgen, weet ik niet en het interesseert me ook niet. Mijn taak is het om de spelers te trainen en een team samen te stellen met de pionnen waarover ik beschik.”

‘Big Rom’ kreeg in de eerste helft eerst een tik van Milan-verdediger Alessio Romagnoli en ging daarna in de clinch met Ibrahimovic, die de Rossoneri niet veel eerder op voorsprong had gezet. De twee gingen kop aan kop staan, maar pas daarna ging Lukaku helemaal over de rooie. Hij wilde zijn Zweedse ex-ploegmakker van bij Manchester United te lijf gaan.

Lukaku zou het eerst niet leuk gevonden hebben dat Ibrahimovic constant naar hem lachte. Daarna nodigde hij de Zweed uit om “naar binnen” te gaan, waarop die antwoordde met: “Ga naar je moeder en doe je voodoo shit, kleine ezel”.

Toen beide ploegen naar de kleedkamers gingen, bleef Lukaku uithalen: “F*ck jou en je vrouw. Wil je over mijn moeder spreken? Klootzak!”

AANGERADEN