Nieuwe camera in de prostitutiewijk, met één duidelijk doel

De camera in de Brabantdam moet sluikstort tegengaan 

De camera in de Brabantdam moet sluikstort tegengaan  ©  bst

Gent -

Een van de sluikstortcamera’s van Stad Gent is deze week opgesteld op de hoek van de Brabantdam met de Schepenenvijverstraat. Het is niet de bedoeling om het reilen en zeilen in de prostitutiebuurt te controleren, maar om sluikstorters af te schrikken.

Fien Lakiere

Sluikstort is de laatste jaren een hardnekkig probleem in Gent. Sinds eind vorig jaar heeft de Stad daarom geïnvesteerd in het huren van drie grote camera’s, naast enkele andere anonieme camera’s. Het feit dat de nieuwe camera’s duidelijk zichtbaar zijn in het straatbeeld, moet sluikstorters afschrikken.

De Stad stelde samen met Ivago en de Gemeenschapswachten een lijst op met hotspots voor sluikstorten in Gent, en de buurt van de Brabantdam en Schepenenvijverstraat staat daar ook tussen. “Vorig jaar werden er over de hele Brabantdam 67 meldingen gedaan van sluikstort, waarvan een groot deel ter hoogte van de Schepenenvijverstraat”, zegt Ivago-woordvoerder Koen Van Caimere. (Lees verder onder de foto)

 

 ©  bst

De camerabeelden worden niet doorlopend bekeken, dus het is niet de bedoeling om de bezoekers van het nabijgelegen glazen straatje te controleren. Wanneer er meldingen binnenkomen van sluikstort, kunnen de beelden wel gebruikt worden om daders te identificeren.

Heb je sluikstort gezien op een specifieke locatie in Gent? Meld dit dan bij Ivago of Stad Gent.

 

 ©  bst

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent