Bayern-middenvelders Leon Goretzka en Javi Martinez testen positief op coronavirus

Bron © BELGA

Foto: ISOPIX

De Duitse landskampioen en competitieleider Bayern München kan komend weekend in het thuisduel tegen Hoffenheim op de negentiende speeldag in de Bundesliga geen beroep doen op middenvelders Lean Goretzka en Javi Martinez. Zij hebben immers positief getest op het coronavirus, zo maakte de Rekordmeister vrijdag bekend.

Het duo is ook twijfelachtig voor het WK voor clubs, dat weldra van start gaat in Qatar. Bayern werkt er op 8 februari zijn halve finale af, enkele dagen na het competitieduel tegen Hertha.

Daarnaast staat reservedoelman Alexander Nübel drie tot vier weken aan de kant met een enkelkwetsuur en zal middenvelder Corentin Tolisso er tegen Hoffenheim niet bij zijn. Ook youngster Tanguy Nianzou herstelt nog van een blessure.

Na de recente negen op negen en puntenverlies van de concurrenten heeft Bayern in de Bundesliga een voorsprong van zeven punten op eerste achtervolger Leipzig. Tegen Hoffenheim wil de Rekordmeister revanche nemen voor de 4-1 nederlaag in de heenronde, wat toen een einde maakte aan een reeks van 32 ongeslagen wedstrijden voor Bayern, waarvan 23 zeges op rij.

AANGERADEN