Papa Philippe Gilbert van kraamkliniek naar GP La Marseillaise

Foto: BELGA

Philippe Gilbert snijdt zondag met de GP La Marseillaise zijn eerste wedstrijd in zijn negentiende seizoen als prof aan. Met aparte emoties, dat wel, want zijn vriendin Bettina Pesce schonk hem donderdag met Valentine een eerste dochtertje. Uit een eerste relatie heeft hij met Alan al een tienjarige en met Alexandre een zevenjarige zoon die soms al eens mee fietsen.

Naar eigen zeggen is het voor de kopman van Lotto-Soudal zondag nog te vroeg om toe te slaan maar vijftien(!) jaar geleden was hij er al eens tweede, achter Baden Cooke. Het is ook een speciale dag omdat met La Marseillaise het seizoen voor een gedeelte van het peloton begint na dagen en weken van twijfels. Naast Lotto-Soudal (ook Wellens) is Intermarché – Wanty Gobert de tweede Belgische WorldTourploeg die er start.

Sport Vlaanderen – Baloise en Bingoal – Wallonie-Bruxelles zijn de twee overige inlandse teams voor deze 1.1-wedstrijd de Dries Devenyns als voorlopig laatste landgenoot vijf jaar geleden won. Woensdag begint dan de Ster van Bessèges met o.a. Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Edward Theuns en andere Tim Merliers aan de start komen.

Door Hugo Coorevits
AANGERADEN