Heuglijk nieuws voor wereldkampioen Julian Alaphilippe en zijn vriendin Marion

Julian Alaphilippe wordt later dit jaar voor de eerste keer vader. De Franse wereldkampioen maakte dat zaterdag bekend op Instagram, met een foto samen met zijn vriendin Marion Rousse. De twee zijn sinds een jaar een koppel en Rousse is een bekend tv-gezicht in Frankrijk.

De aankondiging:

Ronse

De wereldkampioen vertoeft tegenwoordig vaak in Ronse, waar hij een loft kocht. Ook Rousse wordt herkend als ze haar inkopen doet op de lokale markt. In De Tribune op Radio 1 bevestigde Deceuninck-Quick-Step teamchef Patrick Lefevere het gerucht en werd het nieuws. Alaphilippe’s ploegmaat en luitenant Dries Devenyns woont in het naburige Kluisbergen, zo kunnen ze samen trainen in de Vlaamse Ardennen. “Hij komt naar hier voor langere periodes om er te trainen” zei Lefevere. “Altijd met het vliegtuig over en weer, nu kan hij voor een langere periode blijven. Zijn vriendin is afkomstig van Noord-Frankrijk, dat is niet ver van Ronse.”

Rousse is al jaren een van de bekendste wielerjournalisten/analisten bij onze Zuiderburen en is elk jaar een prominent figuur tijdens de Ronde van Frankrijk. Ze had een tijdlang een relatie met Tony Gallopin, maar begin vorig jaar werd bekend dat ze samen is met Alaphilippe. “We zijn gelukkig, meer kan ik daar niet over zeggen”, zei ze in april aan Le Parisien.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN