Paul Herygers trekt nog geen conclusies uit veranderde parcours: “De vraag is vooral hoe het er na de middag zal bijliggen”

Het parcours van het WK veldrijden in Oostende ligt er vandaag anders bij dan gisteren. Door de hevige regenval lag het er gisteren heel drassig en zwaar bij. De droogte en de vrieskou hebben er echter voor gezorgd dat het zand momenteel makkelijker berijdbaar is. Ook op de rest van het parcours bolt het iets vlotter . “Maar ik vermoed dat we een situatie zullen krijgen gelijkaardig aan die van gisteren”, stelt Paul Herygers.

gvdl, md

Ook Paul Herygers heeft gezien dat het parcours er momenteel anders bijligt dan gisteren. Toch wil de wereldkampioen van 1994 nog niet al te veel conclusies trekken. “De vraag is vooral hoe het er na de middag zal bijliggen na de vrouwen beloften. Ik vermoed dat we dan een situatie zullen krijgen gelijkaardig aan die van gisteren.”

Uit het feit dat de dames beloften tijdens hun verkenning door het zand konden rijden - waar er gisteren gelopen moest worden - , trekt hij ook geen conclusies: “Op training kan je altijd iets meer. Onder de hoogspanning van de wedstrijd, zal dat al terug anders zijn.”

“Wat voor wedstrijd ik verwacht? Bij de vrouwen beloften verwacht ik wel iets van Manon Bakker. Zij heeft vorige week erg veel indruk gemaakt. Zij is voor mij de topfavoriete. Bij de mannen zie ik nog steeds veel mogelijkheden voor Wout. Ook Laurens Sweeck zal dit sowieso liever zien dan het parcours van gisteren. Het is iets minder trekken en sleuren.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten