Rechterhand van Karl Lagerfeld brengt boek over hem uit

 ©  ISOPIX

Sébastien Jondeau, jarenlang de persoonlijk assistent van modeontwerper Karl Lagerfeld, heeft een boek uit: Ça va, cher Karl? Hij schreef het samen met de Franse journaliste Virginie Mouzat. “Het is geen verhaal over mode, wel over mensen”, zegt ze in een gesprek met Vogue.

flbBron: vogue

Sébastien Jondeau (43) stond meer dan twintig jaar aan de zijde van Karl Lagerfeld. Vaak letterlijk, want op talloze paparazzifoto’s verschijnt de Franse bokser naast de in 2019 overleden modeontwerper. Hij was zijn persoonlijk assistent, maar ook bodyguard, chauffeur en soms zelfs model en muze. Bijna twee jaar na de dood van Karl Lagerfeld heeft hij nu het boek Ça va, cher Karl? uitgebracht. De memoires gaan over zijn leven met de legendarische ontwerper, maar ook over hoe hij zichzelf opwerkte vanuit de Parijse banlieues.

“In het boek sijpelt altijd de mooie loyaliteit door die Seb vandaag nog altijd voelt voor Karl. Hij was echt alles voor hem”, zegt journaliste Virginie Mouzat met wie Jondeau het boek schreef. Jondeau leerde Lagerfeld kennen toen hij zestien was en een klusje opknapte voor de verhuisfirma van zijn stiefvader. Jaren later zouden ze elkaar opnieuw tegenkomen en Jondeau zou zijn stoute schoenen aantrekken en hem om een job vragen. Eerst werd hij zijn bodyguard, dan zijn chauffeur en nog later zijn rechterhand. Volgens Mouzat zag de ontwerper hem ook als zijn zoon.

“Ik mis hem nog elke dag”, zegt Jondeau. “Hij was het enige standvastige element in mijn leven. Karl opent ook deuren voor je, niet alleen in Parijs, maar ook in de wereld. Hij is de heilige graal en dat is ook waarom ik hem ooit om een job heb gevraagd.”

Naast de publicatie van zijn boek is het leven van Jondeau nog altijd verweven met dat van de ontwerper. Zo is hij ambassadeur voor het label van Karl Lagerfeld. Hij bokst nog steeds en Silvia Venturini Fendi vroeg hem onlangs nog mee te werken aan een sportcollectie voor Fendi, het Italiaanse modehuis waar Lagerfeld jarenlang de plak zwaaide.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten