Naam Meghan Markle staat niet meer op geboorteakte van Archie: “Niet op haar vraag”

 

 ©  Isopix

De naam van Meghan Markle staat niet langer op de geboorteakte van Archie Mountbatten-Windsor. Op het certificaat hebben haar voornamen Rachel en Meghan plaatsgemaakt voor de titel ‘Hare Koninklijke Hoogheid The Duchess of Sussex’. Geruchten doen de ronde dat de voormalige actrice verantwoordelijk is voor de aanpassing, maar dat ontkent haar woordvoerder.

vwh

Vorige week bracht de Britse tabloid The Sun het nieuws dat de naam van Meghan Markle niet meer op Archie’s geboorteakte staat. Sindsdien wordt gesuggereerd dat Meghan verantwoordelijk is voor die aanpassing.

Zo zou het volgens royaltywatchers een mogelijke sneer zijn naar de Cambridges, die wel hun namen gebruiken op de geboorteaktes van hun drie kinderen. “Om aan te tonen dat ze het anders aanpakken dan hen”, suggereerden ze. Ook de timing van de wijziging was volgens hen opvallend omdat deze gebeurde net na het vertrek van prins Harry en Mehan Markle uit The Royal Foundation, de gemeenschappelijke liefdadigheidsorganisatie met Kate Middleton en prins William. Archie was op dat moment één maand oud.

Nu zet een woordvoerder van Meghan Markle zet de puntjes op de ‘i’ in Hello. “De naamswijziging op openbare documenten werd uitgevoerd op vraag van het paleis”, klinkt het. “Deze werd in geen geval aangevraagd door Meghan, noch door prins Harry.” Hij haalt ook uit naar de media en hun “experts die de verandering opvatten als een aanval op de koninklijke familie”. Daarnaast onderstreept hij dat Meghan niet om de een of andere bizarre reden naamloos wil zijn op officiële documenten van haar zoontje. “Dat zou ronduit lachwekkend zijn als het niet aanstootgevend was.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK