WK veldrijden bij de vrouwen lokte meer Nederlandse kijkers dan Van der Poel vs Van Aert (maar dat had zo zijn redenen)

 

 ©  BELGA

Nederland scoorde afgelopen weekend vier op vier tijdens het WK veldrijden in Oostende. Het won namelijk de vier te verdelen gouden medailles. Opvallend: zaterdag zagen méér Noorderburen Lucinda Brand wereldkampioen worden dan zondag Mathieu van der Poel.

Vincent Van GenechtenBron: Wielerflits, Sporza

Hét duel der duels tussen Van der Poel en Wout van Aert lokte afgelopen weekend meer dan 1,7 miljoen Nederlanders minstens één minuut naar de NOS. Gemiddeld gezien zagen 864.000 van hen hun landgenoot naar zijn vierde wereldtitel fietsen.

Mooie cijfers, maar zaterdag deed de vrouwenwedstrijd nog beter met gemiddeld 921.000 kijkers voor de triomftocht van Lucinda Brand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De verklaring? Koning Voetbal én Koningin Schaatsen. Tijdens het WK voor de mannen stond in de Eredivisie de klassieker tussen PSV en Feyenoord op het programma, een wedstrijd die meer dan 700.000 kijkers lokte op ESPN NL aldus Wielerflits. En er was in Heerenveen de 3.000m bij de vrouwen en 5.000m bij de mannen op de wereldbeker schaatsen, afstanden waar de Nederlanders altijd goed in scoren.

“Het veldrijden is geen folklore bij ons, maar het kan niet aan de populariteit van schaatsen tippen”, aldus NOS-radiocommentator Gio Lippens bij Sporza. “Dat is onze volkswintersport. Binnenkort is er het WK en dan hebben we meer dan 1 miljoen kijkers. Dat is gewoon onze traditie en ook daar zijn we zeker van succes. De wielercultuur is bij jullie ook anders.”

 

 ©  BELGA

Belgisch record

Ook in ons land deed de vrouwencross het bijzonder goed, met een record van gemiddeld ruim 800.000 kijkers. De clash tussen Van der Poel en Van Aert lokte bijna 1,4 miljoen mensen naar het kastje, goed voor het best bekeken WK sinds dat van 2016 in Zolder. Het WK van 2013 in Louisville blijft met gemiddeld 1,5 miljoen kijkers nog steeds nummer één.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK

Nu in het nieuws